ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi her ziyaretinizde erişim ve kullanımlarınızı gösteren bilgiler sitemizi kullanışlı, etkili, güvenli hale getirmek ve size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çeşitli veri elde etme araçları ile veya bizim adımıza faaliyet gösteren iş ortalarımız olan üçüncü kişiler tarafından ilgili teknolojiler kullanılarak verileriniz toplanır ve hukuka uygun olarak işlenir.


Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, bir web sayfası ziyaret edildiği zaman tarayıcılardaki kullanıcıların depolandığı genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Kişilerin web siteleri üzerinde aradıklarını tarayıcı geçmişinde kayıt tutar. Site üzerindeki hareketleri tarayıcı kayıtlarında tutarak bir web sitesine izin verir. Çerezler, web sitelerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.


Çerezlerin Çeşitleri ve Kullanım Amaçları

Çerezler web sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, web sitesi analiz etmek ve performansını arttırmak, web sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak ve kişiselleştirmesi hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek için kullanılabilmektedir.

Oturum Çerezleri; Sitenin düzgün bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler; Portalın çalışması, portalın gezinti yapmanız, kullanım hesabı (log-in) oluşturmanız, hesap bilgileri ile giriş yapmanız, form doldurmanız, oturumunuzun devam etmesinin sağlanması ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar. Bu çerezler portalın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, portalın ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla da kullanılabilmektedir.

Teknik Çerezler;Sitenin düzgün çalışması ile çalışmayan alanları ve sayfaların tespit edilebilmesi için kullanılır.

Web sayfamızı ziyaret ettiğinizde sayfamızda kullandığımız/kullanacağımız çerezlerle ile ilgili olarak aşağıdaki bilgileri dikkatinize sunmaktayız.


Kullandığımız Çerez Türleri

Oturum Çerezleri:Siteyi ziyaretiniz süresinde kullanılan ve tarayıcıyı kapattığınızda silinen geçici çerezlerdir. Bu çerezler ziyaretiniz esnasında sitenin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlar.

Zorunlu Çerezler:Portalın çalışması, portalda gezinti yapmanız, kullanım hesabı (log-in) oluşturmanız, hesap bilgileri ile giriş yapmanız, form doldurmanız, oturumunuzun devam etmesinin sağlanması ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar. Bu çerezler portalın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, portalın ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla da kullanılabilmektedir. İş bu çerezlerin kullanım süresi 1 aydır.

Teknik Çerezler:Sitenin çalışmasını sağlamanın yanı sıra, çalışmayan alanları ve sayfaların tespitinde kullanılır.


Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir internet sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür.

Başlıca tarayıcıların çerezlere izin verme ya da çerezleri engelleme veya silme talimatlarına aşağıdaki linklerden ulaşılması mümkündür:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=tr

İnternet Explorer: https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-deletemanage-cookies

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/tr/kb/Çerez%20Yönetimi

Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy

Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR


Çerez Tercihleri Yönetimi

Web sitemizin tarafınızca kullanıldığı süreç boyunca sizin hangi kişisel verilerinizin toplanılacağı hususunda tercihleriniz bizim için son derece önemlidir. Bununla birlikte web sitelerinin etkin bir şekilde çalışması için çerezlerin kullanılması gerekli iken bazı Çerezlerin kapatılması halinde Web sitesinin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız. Web sitemizi görüntülediğiniz tarayıcı ayarlarını değiştirerek tercihlerinizi kişiselleştirme hakkına sahipsiniz. Eğer kullandığınız tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarlarınız üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylece, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerezlerin kullanılmasını engelleme, Çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullandığınız tarayıcıya göre değişmekte olup konu hakkında ayarlar tarafınızca yapılmalıdır. Çerezlere ilişkin tercihleriniz, web sitemize erişim sağladığınız her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilmektedir.


Hangi Haklara Sahipsiniz?

 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca;

· Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

· Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

· Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

· Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

· Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

· Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

Haklarına sahipsiniz. İlgili haklar, sizin tarafınızdan (kişisel veri hakkı sahibi) yazılı ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden tarafımıza iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerinde tarafımızca değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.


Rıza ve Politika’daki Değişiklikler

Politika ile size Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemekteyiz. Bu bağlamda “www.greentim.com” isimli web sayfasını ziyaret ederek ve web sitesinde yer alan sayfalarda gezinerek, tarafınızca rıza verildiği kabul edilmektedir. Çerez tercihlerinizi değiştirme imkânınız her zaman saklıdır. Politika hükümleri dilendiği zaman tarafımızca her zaman değiştirilebilir. Güncel Politika Web sitemizde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.